Elma Dilim Patates Eşliğinde Nuar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Nuar, kabukları soyulmuş havuç, soğan, patates ve maydanozu 4 su bardağı suda 10 dakika haşlayıp, maydanozu çıkarın. Etler yumuşayana kadar haşlandıktan sonra nuarları sudan çıkarın. Sebzeleri suyla birlikte mikserden geçirip bir kenara alın. İnce kıyılmış ıspanak yaprağı, soğan, mantar, kırmızı biber, sarı biber, tuz ve karabiberi 1 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Servis tabağına bir sıra nuar, bir sıra sebze olmak üzere yerleştirin. Sos için süt, yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı esmer un, tuz ve karabiberi karıştırarak ağır ateşte pişirin. Hazırladığınız etlerin üzerine dökün. Elma patateslerin üzerine tuz, karabiber, pul biber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip sebzeli nuarla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL