Bonfileli Humus Paçası

Meze olan humustan lezzetli bir ana yemek hazırlayabilirsiniz. Kolay tarifiyle Bonfileli Humus tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Humus için nohudu mutfak robotunun haznesine alın. Üzerine kalan malzemeyi ilave edip tamamen pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. Ekmek katı için ekmeği küp şeklinde doğrayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızartın. Et ksımı için tereyağını bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine eti ekleyip yumuşayana dek karıştırarak kavurun. Salça, tuz ve karabiber ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Humusu servis tabağına yayın. Üzerine kızarmış ekmek ve sarmısaklı yoğurdu ekleyin. En üste kavurduğunuz eti yağı ile birlikte koyup servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...