HUMUS İÇİN
2 su bardağı haşlanmış nohut
2-3 diş sarımsak
3/4 su bardağı tahin
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı et suyu
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
EKMEK KATI İÇİN
Yarım ekmek veya 3 adet tırnak pide
ET KISMI İÇİN
100 gram tereyağı
600 gram jülyen doğranmış bonfile
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
Humus için nohudu mutfak robotunun haznesine alın. Üzerine kalan malzemeyi ilave edip tamamen pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. Ekmek katı için ekmeği küp şeklinde doğrayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızartın. Et ksımı için tereyağını bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine eti ekleyip yumuşayana dek karıştırarak kavurun. Salça, tuz ve karabiber ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Humusu servis tabağına yayın. Üzerine kızarmış ekmek ve sarmısaklı yoğurdu ekleyin. En üste kavurduğunuz eti yağı ile birlikte koyup servis yapın.