4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg kıyma
    1 paket köfte harcı
    1 su bardağı su
    3 diş sarmısak
    Çok az sıvıyağ
    Dilediğiniz boyda ekmek çeşitleri
    Üzeri için:
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 çorba kaşığı salça
    1 çay bardağı su
    3 diş sarmısak
    Tuz
    karabiber
    kekik
    1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
BİR kabın içinde kıyma, köfte harcı, su ve ezilmiş sarmısakları iyice yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elle yuvarlayıp köfteler yapın. Az yağda arkalı önlü kızartın. Servis tabağına dizdiğiniz ekmeklerin üzerine köfteleri yerleştirin. Tavadaki yağı döküp, aynı tavada 1 çay bardağı zeytinyağı, salça, su, ezilmiş sarmısak, tuz, karabiber ve kekiği, sos kıvamına gelinceye dek pişirin. Sosu köftelerin üzerine gezdirin. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpip, servis yapın.