Sofra

MALZEMELER

    1 adet tavuk göğüs

    Birer adet soğan, patates ve havuç

    1 adet küçük boy kereviz

    Yarım çay bardağı arpa şehriye

    6 su bardağı su

    Yeteri kadar tuz

    TERBİYE İÇİN

    1 adet yumurta sarısı

    Yarım limonun suyu

    ÜZERİ İÇİN: Tost ekmekleri

Tavuk göğsünü büyük bir tencereye alın. Üzerine irice doğranmış soğan, patates, kereviz ve havucu ilave edin. 4 su bardağı suyu katıp tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatın. Tavuk ve sebzeler yumuşayana kadar orta ısıda haşlayın. Tencerenin içinden tavuk göğsünü çıkarıp kenara alın. Tencerede kalan malzemeyi Arnica Trend Plus el blender seti ve narenciye sıkacağının blender'i ile çekin. Kenara ayırdığınız tavuğu didikleyip çorbaya ekleyin. Şehriyeyi katıp karıştırın. Kalan 2 su bardağı suyu ilave edin. Şehriye yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir yerde yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Çorbadan 1-2 çorba kepçesi alıp yumurtalı karışıma azar azar ve karıştırarak ilave edin. Daha sonra çorbaya karıştırarak ilave edin. Ocaktan alın. Üzeri için tost ekmeklerini Arnica Tostit Maxi Tost Makinesi Inox ile kızartın. Küp kesip çorba ile birlikte servis yapın.