Sofra
Etli kıtır çorba nasıl yapılır? Etli kıtır çorbanın malzemeleri nelerdir? İşte tüm detaylarıyla etli kıtır çorba tarifi.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    250 gram kuzu eti
    8 su bardağı su

    KITIR İÇİN
    2 su bardağı siyez unu

    1 adet yumurta
    1 çay bardağı su
    1 çay kaşığı tuz
    TERBİYE İÇİN
    500 gram oda ısısında yoğurt
    3 diş ezilmiş sarımsak
    1 adet oda ısısında yumurta

    ÜZERİ İÇİN
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı pul biber
Kıtır için tüm malzemeyi Arnica mutfak robotunun haznesine alıp yoğurun. Zeytinyağı ilave edilmiş cam bir kaba alıp üzerini örtüp ve oda ısısında 30 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda hamuru iki parçaya bölüp her birini merdane yardımı ile yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. Küçük kareler kesin. Unlanmış bir tepsiye alın. Kuzu etini 6 su bardağı suda iyice haşlayın. Eti sudan alıp didikleyin. Haşlama suyuna kalan 2 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Didiklenmiş kuzu etini ve kare hamurların yarısını kaynayan suya ilave edin. Pişmeye bırakın. Terbiye için tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için üzerine bir kepçe çorbanın suyundan ilave edip iyice çırpın. Terbiyeyi azar azar ve karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Üzeri için kalan kare hamurları 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavurup çorbanın üzerine serpiştirin. Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağında da pul biberi kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.