Sofra
Karlı havada içinizi ısıtacak nefis Etli Bulgur Çorbası tarifi...

DİLŞAT YAŞAR

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 tatlı kaşığı kimyon tohumu

    2 diş sarımsak

    1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil

    1 çay kaşığı tarçın

    1 çay kaşığı kimyon

    1 çay kaşığı karabiber

    Yarım çay kaşığı zerdeçal

    300 gram ara doğranmış dana tranş

    2 çay kaşığı tuz

    3 yemek kaşığı sadeyağ

    3 adet orta boy soğan

    1 adet ince doğranmış orta boy havuç

    1 su bardağı haşlanmış nohut

    1 su bardağı bulgur

    2 su bardağı rendelenmiş domates

    2 su bardağı et suyu

    Yarım çay kaşığı pul biber

    1 su bardağı sıcak su

Kimyon tohumunu tencereye alıp 1-2 dakika kavurun. Doğranmış sarımsağı, zencefili, tarçını, kimyonu, yarım çay kaşığı karabiberi ve zerdaçalı ilave edip karıştırın. Eti ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip, et suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirin. Daha sonra eti tencereden alın. Yağ, soğan ve havucu tencereye katıp 5 dakika soteleyin. Et, nohut ve bulguru ilave edip karıştırın. Rendelenmiş domatesi blenderde çekip tencereye ekleyin. Et suyu, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve pul biberi karıp karıştırın. Kaynadığında altını kısıp, kıvamına göre gerekirse 1 su bardağı sıcak su ekleyin. 20 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.