
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
1 demet pazı
7 su bardağı su
1.5 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 adet limonun suyu
8 diş ezilmiş sarımsak
2 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay kaşığı kuru nane
Yeteri kadar tuz
Haşlanmış mercimek ve kıyılmış pazıyı tencereye alın. Üzerine Arnica ısıtıcı yardımı ile ısıttığınız suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Toz kırmızıbiberin yarısını katıp kısık ısıda 8-9 dakika pişirin. Ayrı bir yerde limon suyu ile sarımsağın yarısını karıştırıp tencereye ilave edin ve karıştırın. Ayçiçek yağını bakır sos tavasında ısıtın. Kalan ezilmiş sarımsağı ilave edin. Bir-iki tuz karıştırarak soteleyin. Bu aşamada sarımsağı yakmamaya özen gösterin. Daha sonra tencereye ekleyin ve karıştırın. 2 dakika pişirin. Kalan baharatları ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Damak tadınıza göre üzerine karabiber ve pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın.
KÜLTÜR MİRASI…
Bu çorba pazı, semizotu ya da ıspanakla da yapılmaktadır. Çorbanın orjinalinde koruk suyu da kullanılmaktadır. Şayet evinizde koruk varsa yarı yarıya limon suyu koruk suyu kullanarak çorbayı daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.