Sofra
Ülkemizin birbirinden şifalı ve leziz çorbaları var. Bunlardan biri de düğün çorbası. Düğün çorbası nasıl yapılmalıdır? Düğün çorbası tarifi.

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 su bardağı et suyu
    Üç buçuk su bardağı su
    Yarım su bardağı arpa şehriye
    1 adet yumurtanın sarısı
    Yarım çay bardağı un
    Yarım su bardağı haşlanmış nohut
    3 diş sarmısak, tuz

    Üzerine:
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Pulbiber ve nane

Et suyu ve üç su bardağı suyu tencereye alıp, kaynatın. Arpa şehriyeyi ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. Yumurta sarısı ve unu yarım su bardağı su ile birlikte bir kapta pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Kaynayan şehriyeli karışıma yavaşça ilave ederken bir taraftan da karıştırın. Haşlanmış
nohut ve dövülmüş sarımsağı da katıp, kısık ateşte 10 dakika pişmeye bırakın. En son tuzunu ayarlayın. Bir tavada erittiğiniz tereyağına pul biber ve nane katıp, çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.