1 adet kuzu kol (kemiksiz ve iri parçalar halinde doğranmış)
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tozşeker
İki buçuk su bardağı sıcak su
1 adet hazır ekmek hamuru
Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar
Bir tencereyi zeytinyağının yarısı ile yağlayın. Tencerenin tabanını ve yanlarını et parçaları ile kaplayın. Pirinci yıkayıp süzün. Kalan zeytinyağını bir tavaya alıp kıyılmış soğan, dolmalık fıstık ve pirinci üzerine ekleyin. Kısık ateşte fıstıkların rengi hafifçe dönene dek karıştırarak kavurun. Kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatları katıp birkaç dakika daha kavurun. Üzerine bir buçuk su bardağı sıcak su koyun ve suyunu çekene dek pişirin. Pilavı etin üzerine yerleştirip, kalan suyu ekleyin. Ekmek hamurunu tencerenizin büyüklüğü kadar açıp, tencerenin üzerine kapak olacak şekilde yerleştirin. Hamurun bir yerinden küçük bir delik açın. Orta ateşte 10 dakika pişirin. Ocağı kısıp 1.5 saat daha pişirin. Hamuru tencerenin ağzından alın. Yemeği servis tabağına ters çevirip çıkarın.