Alafaşı

Antalya mutfağı Akdeniz ve karasal iklim özelliklerinden dolayı sebze ve meyvelerle zengin, bir birinden lezzetli yöresel yemekleri kendinde barındırır. Peki, Antalya’ya özgü alafaşı nasıl yapılır? İşte tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pilav tenceresine soğan ve zeytinyağını koyup 5 dakika kavurduktan sonra domates salçası ve domatesi ekleyin.

  • 2

    Bulguru iyice yıkayıp süzün ve tencereye ilave edip 5 dakika karıştırarak pişirin. Üzerine sıcak su döküp pişmeye bırakın.

  • 3

    Suyunu çekmeye başlayınca kıyılmış ebegümeci, kuzu kulağı ve tuz ekleyip karıştırın. Ocağı kısıp suyunu çekene kadar ara sıra karıştırın. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...