Patlıcan Yatağında Köfte Tarifi

Patlıcan Yatağında Köfte Tarifi
ORTA 6 KİŞİLİK

Tropik bölgelerin sevilen sebzesi patlıcan, zengin besin değeri ve her tarife yakışan lezzetiyle mutfakların sevilen sebzelerinden. Bu tariyle de yapmaktan memnun olacağınız patlıcan yatağında köfte tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.

  • 2

    Sıvı yağda kızartıp, başka bir kaba alın. Aynı yağda küp doğranmış biberleri bir-iki dakika soteleyin. Üzerine kabukları soyulup, küp doğranmış domates ilave edin.

  • 3

    Tuzunu ayarlayıp, domates yumuşayana dek pişirin. Daha sonra köfteleri ekleyip bir-iki dakika daha pişirin. Patlıcanları alacalı soyup, boylamasına ortadan ikiye kesin.

  • 4

    Kızdırılmış sıvı yağda kızartıp, içlerini kaşık yardımıyla çıkarın. Patlıcan içlerini küp doğrayıp köftelere ilave edin ve harmanlayın. Patlıcanları fırın tepsisine yerleştirin.

  • 5

    İçlerine köfteli harcı pay edip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...