Tavuk Etli Bulgur Keşkeği

Türk geleneğinin meşhur lezzetlerinden olan keşkek tarifini Sofra'da bulabilirsiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tavuk etini kabuğu soyulmuş soğan, su ve tuz ile tencereye alıp yumuşayana kadar haşlayın. Tavuk etini ve soğanı sudan alıp bulguru suya katın ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ısıda 50-60 dakika kadar pişirin.

  • 2

    Sürenin sonunda tahta kaşıkla ezerek bulgurun özleşmesini sağlayın. Haşlanmış tavuk etinin bir kısmını üzeri için ayırıp kalanını didikleyin ve dövülmüş 1 diş sarımsakla beraber keşkeğe ilave edin.

  • 3

    Yeniden karıştırıp servis tabaklarına alın. Üzerine kalan tavuk etini didikleyin. Üzeri için tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp kızdırın. Pul biberi katıp bir-iki çevirin. Keşkeğin üzerine gezdirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
  • Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
  • 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...