Midyeli Spagetti

Midyeli Spagetti

Denizden gelen taptaze midyeler ile hazırlanan bu nefis spagetti, İtalyan mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olarak sofranıza Akdeniz esintisi getiriyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Geniş bir tencerede suyu kaynatın. İçine tuzu ekleyin. Spagetti'yi ilave ederek 8-10 dakika pişirin. Haşlama suyundan 1 çay bardağı ayırın.

  • 2

    Sosu için geniş bir tavaya zeytinyağını alın. Orta ateşte ısıtın. Sarımsakları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Midyeleri ekleyin. 5 dakika yüksek ateşte sürekli karıştırarak soteleyin.

  • 3

    Üzüm suyunu, limon suyunu ve sirkeyi ekleyin. 2-3 dakika orta ateşte pişirin. Tereyağını ekleyin, karıştırın. Ayırdığınız makarna suyundan azar azar karıştırarak ekleyin.

  • 4

    Haşlanmış spagetti'yi sos tavasına alın. Makarnayı sosla iyice harmanlayın. 2-3 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın. Son olarak kıyılmış maydanozu serpin. Biberiye ekleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...