Pekmezli Tavuk Tarifi

Osmanlı Mutfağı’nda şeker yerine tatlandırıcı olarak kullanılan pekmez ve buğday ununa alternatif olarak tercih edilen mısır unu yapılan tariflere farklı bir aroma ve lezzet katar. Tavuk yemeklerini sevenlerin denemek isteyeceği tarifiyle pekmezli tavuk tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle erik suyunu hazırlayın. Bunun için kuru erikleri küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin. Ocağa oturtup kısık ateşte suyunu yarı yarıya çekene dek pişirin. Kenara alıp soğutun.

  • 2

    Tavuğun üzerinde kalan ince tüyleri yanan ocakta tütsüleyin. Daha sonra yıkayıp kurulayın ve parçalara ayırıp geniş bir kaba alın. Üzerine erik suyu, pekmez, limon suyu, sirke, ezilmiş sarmısak, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip harmanlayın. Bu şekilde buzdolabında 3-4 saat bekletin.

  • 3

    Döküm tavayı tereyağı ile yağlayıp, tavuk parçalarını önlü arkalı kızartın ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...