Fırında Tavuk Budu

Lokum gibi fırında soslu tavuk but nasıl yapılır? Fırında tavuk tarifinin malzemeleri nelerdir? İşte en lezzetlisi tarifiyle fırında tavuk budu.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk butlarını fırın kabına alın. Havuçları soyup irice doğrayın. Patatesleri kabuklu olarak büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün.
-
2
Arpacık soğanları temizleyin. Tüm sebzeleri tavuğa ekleyin. Kekik, balzamik sirke, hardal, köri, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın.
-
3
Tavuk suyunu üzerine gezdirin. Fırın kabının üzerini önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo ile iyice kapatın.
-
4
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Sürenin sonunda kabın üzerinden pişirme kağıdı ve folyoyu alıp 15-20 dakika daha pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL