Sofra
İftardan sonra artan Ramazan pidesini çorba yaparak değerlendirebilirsiniz. İçinizi ısıtacak tarifiyle bayat pideli tarhana çorbası tarifi.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    Yarım bayat Ramazan pidesi

    1 yemek kaşığı tereyağı

    4 çorba kasesi tarhana çorbası

    100 gram beyaz peynir

    ÜZERİ İÇİN

    150 gram tereyağı

Bayat pideyi küp doğrayın. Tereyağını tavaya alıp eritin. Pideyi katıp karıştırarak kızartın. Daha sonra servis tabağına alın. Önceden hazırladığınız tarhana çorbasını ısıtıp kepçe yardımıyla pidelerin üzerine gezdirin. Peyniri elinizle ufalayarak üzerine serpin. Üzeri için tereyağını eritin. Pideli tarhananın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.