Sofra

6 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    3 yemek kaşığı amarant tohumu

    2 yemek kaşığı kinoa tohumu

    250 gram çilek

    3 yemek kaşığı Hindistan cevizi

    1 adet vanilya çubuğu

    4 adet yumurta

    80 gram toz badem (badem unu)

    1 çay kaşığı kabartma tozu

    2 yemek kaşığı keten tohumu

    1 yemek kaşığı tereyağı

    50 gram iç badem (soyulmuş ve iri doğranmış)

    ÜZERİ İÇİN:

    Bal

Amarant ve kinoayı yıkayıp ayrı kaplara alın. Üzerlerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ilave edin. Yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın. Varsa suyunu süzüp kenara alın. Çilekleri yıkadıktan sonra yarısını ortadan ikiye kesin. Kalan yarısını ise dörde bölün. İkiye böldüklerinizi 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi ile karıştırıp kenara alın. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip bıçağın tersi ile tohumlarını kazıyın.

Ayrı bir yerde yumurta, toz badem, kabartma tozu, kalan 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi ve vanilyayı çırpın. Üzerine amarant, kinoa ve keten tohumu ilave edip karıştırın.

Tereyağını, fırına girebilen orta boy döküm bir tavada ve orta ateşte eritin. Üzerine yumurtalı karışımı dökün. Dörde bölünmüş çilekleri ve doğranmış bademin yarısını ekleyip kısık ateşte 8 dakika pişirin. Ocaktan alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin. Fırından alıp bekletmeden üzerine bal gezdirin. İkiye bölünmüş çilek, doğranmış badem ve nane ile süsleyip, ılık veya soğuk olarak servis yapın.