Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Sable hamuru için:
    2 çay bardağı pudra şekeri
    300 gram tereyağı
    4 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
    2 kahve fincanı toz badem
    Yarım çay kaşığı toz vanilya
    1 adet yumurtanın akı

    Süsleme için:
    1 adet limonun suyu
    5 çay bardağı pudra şekeri
    1 çay kaşığı titanyum
    2 damla kırmızı gıda boyası
    2 damla pembe gıda boyası
    3-4 çorba kaşığı arjantin şekerleme

Hamuru hazırlamak için, pudra şekeri ve tereyağını karıştırın. Üzerine unu, toz bademi ve toz vanilyayı ekleyin. Daha sonra yumurta akını da katıp 1-2 dakika karıştırın. Hamuru 1 cm kalınlığında açıp kalp kalıplar ile kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Süsleme sosunu hazırlamak için, limon suyunu küçük bir kaba alın. Üzerine elenmiş pudra şekeri ve titanyumu ekleyip yedirin. Beyaz sosu 3'e ayırın. Bir bölümüne kırmızı diğerine pembe boyayı ekleyip karıştırın. Elinizdeki beyaz, kırmızı ve pembe soslarla, pastacı duy uçlarını kullanarak kurabiyelerin üstlerini süsleyin. Aralarına gümüş renkli arjantin şekerlemelerini yerleştirin.