Sofra

25 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    10 çay bardağı un
    300 gram margarin
    1 adet yumurta
    1 su bardağı pudra şekeri
    1 çay bardağı toz badem
    1 su bardağı ince dövülmüş badem

    Glazür için:
    1 adet limonun suyu
    1 su bardağı pudra şekeri
    Renkli şekerlemeler ve hindistancevizi
Fırını 170 dereceye ısıtın. Tüm malzemeyi yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp, 30 dakika buzdolabında bekletin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamuru merdaneyle açın. Kalıpla şekil verdikten sonra kurabiyeleri aralıklarla tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Glazür için, limon suyu ve pudra şekerini çırpma teliyle iyice birbirine yedirin. Pişen kurabiyeleri bir tel üzerinde soğutup, üzerini glazür, hindistan cevizi ve renkli şekerlemeler ile kaplayın.