Soğanın enfes aromasıyla buluşan zeytinyağı ve baharatlar, bu tarifte bir araya geliyor. İç harcıyla dolup taşan zeytinyağlı soğan dolması, hem sağlıklı hem de hafif bir seçenek.

8 Porsiyon
30 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    8 adet soğan

    Yarım demet maydanoz

    Yarım demet dereotu

    Yarım demet nane

    Yarım su bardağı zeytinyağı

    1 tatlı kaşığı toz şeker

    Yarım su bardağı pirinç

    1 su bardağı su

    Tuz

Soğanların kabuklarını soyup, püskül kısımlarından ince kesin. Sap tarafından soğanların içini kaşık yardımıyla oyun. Soğanlardan çıkardığınız iç kısımları robotta kıyın.
Üzerine irice kıyılmış maydanozu, dereotunu, naneyi, zeytinyağı, şekeri ve tuzu ilave edip, hepsini robottan geçirin. İç malzemeyi pirinçle karıştırın. Pirinçli karışımı, oyulmuş soğanların içlerine doldurun.
Soğanları tencereye dizip, üzerine 1 bardak suyu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika pişmeye bırakın. Soğuk servis yapın.