Zeytinyağlı Soğan Dolması

Soğanın enfes aromasıyla buluşan zeytinyağı ve baharatlar, bu tarifte bir araya geliyor. İç harcıyla dolup taşan zeytinyağlı soğan dolması, hem sağlıklı hem de hafif bir seçenek.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğanların kabuklarını soyup, püskül kısımlarından ince kesin. Sap tarafından soğanların içini kaşık yardımıyla oyun. Soğanlardan çıkardığınız iç kısımları robotta kıyın.
-
2
Üzerine irice kıyılmış maydanozu, dereotunu, naneyi, zeytinyağı, şekeri ve tuzu ilave edip, hepsini robottan geçirin. İç malzemeyi pirinçle karıştırın. Pirinçli karışımı, oyulmuş soğanların içlerine doldurun.
-
3
Soğanları tencereye dizip, üzerine 1 bardak suyu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika pişmeye bırakın. Soğuk servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL