Pratik hazırlanışı sağlıklı ve lezzetli tarifiyle zeytinyağlı pirinçli kereviz.

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet büyük boy kereviz

    3 su bardağı su

    1 adet limonun suyu

    Yarım çay bardağı zeytinyağı

    1 adet büyük boy soğan

    2 adet orta boy havuç

    1 çay bardağı yasemin pirinci

    1 çay bardağı haşlanmış bezelye

    1 demet dereotu

    Tuz

2 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynatın ve limon suyunu suya ekleyin. Kerevizlerin kabuklarını kalınca soyup bu suda 10 dakika haşlayın. Sudan çıkartıp ikiye bölün ve ortalarını oyun. Buradan çıkan kısımları küp doğrayıp kenara alın. Zeytinyağını tavaya koyup piyazlık doğradığınız soğanı ve küp doğradığınız havuçları 5 dakika kavurun.
Kenardaki kerevizleri de ekleyip 5 dakika daha kavurun. Pirinci 10 dakika haşlayıp kavurduğunuz sebzelere ekleyin. Bezelyeyi ve tuzu da ilave edin. Kerevizleri bir tencereye yerleştirip, hazırladığınız içi ortalarına doldurun. Üzerlerine su ekleyip pişirin. Ilındıktan sonra dereotu ile süsleyerek servis yapın.