Ege Otlu Pestolu Kabak Çiçekleri

Ege Otlu Pestolu Kabak Çiçekleri

Ege’nin taptaze otlarıyla hazırlanan, pestoyla lezzeti katlanan hafif ve zarif bir yaz mezesi: Otlu Pestolu Kabak Çiçekleri!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pesto için tüm yeşillikleri iyice yıkayıp ayıklayın. İrice doğrayıp tüm malzemeyi robottan geçirin.
  • 2
    Kabak çiçeklerini nazikçe yıkayıp saplarını ve orta tomurcuklarını temizleyin.
  • 3
    Peynir ve cevizi karıştırıp iç harcı hazırlayın. Çiçeklerin içlerini doldurup hafifçe ağızlarını kapatın. Servis tabağının yarısına çiçekleri yarısına sosu koyun. Arzuya göre üzerlerine İzmir tulumu ufalayıp biraz bal gezdirebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...