Izgara Kabak, Karamelize Şeftali

Sebze ile meyvenin tabaktaki ve damaktaki uyumuna en güzel örneklerden biri olan bu tarif sıcak veya ılık yiyebileceğiniz çok lezzetli bir alternatif…
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Elma dilimi şeklinde doğranmış kabağı zeytinyağı, tuz ve karabiberle marine edip ızgara yapın. Endivyeni yapraklarına ayırıp ızgara kabakları servis tabağına alın.
-
2
Bir sos tavasına toz şekeri koyun. Üzerine yarım şeftalileri iç kısımları şekerin üzerinde olacak şekilde yerleştirip kısık ateşte ağzı kapalı olarak karamelize edin. Kaşıkla yenebilecek yumuşaklığa gelince servis tabağına alın. Yaban mersinlerini serpin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL