Kabak Çiçeği Dolması

Taze kabak çiçeklerinin içine doldurulan pirinç, baharat ve zeytinyağlı harç inanılmaz bir lezzet deneyimi sunar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğanları kıyıp, yarım su bardağı zeytinyağında, pembeleşene dek kavurun. Yıkanmış pirince su ekleyip ocağa oturtun. Pirinç biraz yenilecek kıvama gelene dek pişirip sotelenen soğana ekleyin. Tuz, karabiber, maydanoz, nane ve dereotunu ilave edip, harmanlayın. Dolmalık fıstık ve kuru üzümü ekleyin.
-
2
Geniş tabanlı bir tencerenin dibini domates dilimleriyle kaplayın. Kabak çiçeklerinin tozunu almak için ılık suya batırıp çıkarın. İçlerini hazırladığınız harç ile doldurup, tencereye yerleştirin. Üzerine kalan yarım su bardağı zeytinyağını gezdirin. Ocağa oturtup, 10 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL