Koruk Ekşili Börülce

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Börülceleri yıkayın ve uçlarını kesin. Börülceleri yaklaşık 5 cm uzunluğunda kesin. Geniş bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını alın. Üzerine küp doğradığınız soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağın kabuklarını temizleyip irice doğrayın. Daha sonra soğanın üzerine ilave ederek kavurmaya devam edin.
-
2
Kavrulan soğan ve sarımsağın üzerine tanelediğiniz korukları yerleştirin. Börülceyi ilave edin. Su ve koruk suyu ekleyip pişmeye bırakın. Börülceler yumuşayana kadar 20-30 dakika pişirin. Pişen börülceyi ocaktan alın. Kalan zeytinyağını üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL