Zeytinyağlı Pırasa Sarması
                                                İncecik sarılmış pırasalar, zeytinyağıyla buluşarak sofranıza eşsiz bir lezzet sunuyor!
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Pırasaların yeşil kısımlarını kesip atın. Daha sonra bir buçuk karış uzunluğunda doğrayın. Her parçayı tam ortası na kadar, boydan boya yarın. Ancak tamamen kesmeyin.
 - 
                    2
                    Bol tuzlu suda haşlayıp, soğuk suya atın. Soğanları yemeklik doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında dolmalık fıstıkla birlikte rengi dönene dek kavurun.
 - 
                    3
                    Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin. Birlikte 5 dakika kavurun. Salça, kuş üzümü, limon suyu, kesme şeker, tuz, karabiber, pul biber ve yarım su bardağı sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp çekene dek pişirin.
 - 
                    4
                    Kıyılmış maydanoz katıp karıştırın. Soğuk suda beklettiğiniz pırasaları katlarına ayırın. Uç kısımlarına iç harçtan koyup, muska böreği yapar gibi sarın. Tencereye dizin. Üzerine bir tabak kapatın. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz serpin. Kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.
 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
 - Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
 - İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
 
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL
                
            
            
        
                            
                                    
                                    
                                    
                                                Fatma Topbaş