Zeytinyağlı Mantarlı Kereviz

Taze kereviz ve mantarın muhteşem uyumu, zeytinyağı ile birleşerek sofralarınıza ferah bir dokunuş katıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mantarları iyice yıkayıp bir kaseye alın. Üzerine su ekleyip yarım limon sıkın. Limonlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra tuz ilave ederek 5 dakika haşlayın. Kereviz ve patatesleri soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın.
-
2
Havuçları parmak şeklinde doğrayın. Havuçları soğanlarla birlikte zeytinyağında 1-2 dakika soteleyin. Üzerine 1 cay bardağı su ekleyip 5 dakika pişirin. Kereviz, patates ve sarımsağı ekleyip karıştırın.
-
3
Mantarları süzüp malzemelerin üzerine yayın. Kalan yarım limonu sıkıp üzerine gezdirin. Toz şeker ve tuzunu ayarlayın. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip ağır ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL