Zeytinyağlı Havuç
İster yemeğin yanına isterseniz de beş çayına yapabileceğiniz zeytinyağlı havuç, lezzetiyle hayran bırakacak. İşte zeytinyağlı havuç tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Havuçları temizleyip verev doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp piyazlık doğradığınız soğanı rengi dönene dek kavurun.
-
2
Üzerine havucu ekeyin ve 2-3 dakika birlikte kavurun. Pirinç, şeker ve tuzu da ilave edin. Birkaç dakika daha kavurup suyu katın. Kapağı kapalı olarak, kısık ateşte havuç yumuşayana dek pişirin.
-
3
Kıyılmış dereotu ilave edin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL