Hurma Dolması

Çöl ikliminin kutsal meyvesi Hurma...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Harç için arpacık soğanları küp doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Firik buğdayı ekleyip birkaç kez çevirdikten sonra üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin ve kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
-
2
Daha sonra ocağın altını kapatıp kıyılmış taze soğan, tuz ve karabiberini ayarlayın. Hurmaların sap kısmını kapak şeklinde kesip mutfak cımbızıyla çekirdeğini çekip alın. İçli köfte açar gibi başparmağınızı içine sokup kenarlarını dışa doğru bastırarak hurmayı genişletin.
-
3
İçine harç doldurup yarım ceviz ile ağzını kapatın. Diğer hurmaları da aynı şekilde hazırlayın ve tencereye yerleştirip üzerine kaynar su ve zeytinyağı gezdirin. 5 dakika orta ateşte pişirip, ılık olarak servis edin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL