Türk Mutfağı Haftası’na Özel Geleneksel Lezzetler Menüsü
Zeytinyağlı imambayıldı, mis kokulu etli bulgur pilavı ve ferah kuru cacıkla sofralarımızda Anadolu’nun en nefis üçlüsü buluşuyor!

İMAMBAYILDI
MALZEMELER
4 adet orta boy patlıcan
2 adet soğan
4 adet sivri biber
3 adet domates
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Çeyrek demet maydanoz
4 adet kiraz domates
1 adet dolmalık biber
Tuz
Kızartmak için:
Ayçiçeği yağı
YAPILIŞI
Patlıcanların saplarını kesin. Orta kısımlarını soyup baş ve uçtaki kabuklarını bırakın. Tam ortadan bıçakla kesin. Üzerine tuz serpip 10 dakika dinlendirin. Daha sonra yıkayıp kurulayın ve bol yağda kızartın. Süzdürüp bir fırın tepsisine alın.
İç harcı hazırlamak için soğan, biber ve domatesleri piyazlık doğrayın. Ayçiçeği yağını bir tavaya alıp doğradığınız sarımsakları ilave edin. Bir iki çevirip soğanları üstüne ekleyin. Soğanlar hafif pembeleşince biberleri de katın.
Biberlerin rengi döndüğünde domates, sirke, 1'er çay kaşığı toz şeker ve tuzu ekleyin. Üzerine 1 su bardağı su ilave ederek 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanozla karıştırın.
Tepsiye aldığınız patlıcanların ortalarını bir kaşık yardımı ile açıp biraz şeker serpin ve hazırladığınız harcı paylaştırın. Üzerlerine bir adet kiraz domates ve bir parça dolma biber koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
ETLİ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
200 gram kuşbaşı doğranmış et
2 su bardağı pilavlık bulgur
100 gram tereyağı
3 adet doğranmış soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı kurutulmuş ve kıyılmış kırmızıbiber
4 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
Geniş bir tencereye eti alın. Harlı ısıda suyu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Suyunu çekmeye yakın tereyağını ilave edin. Üzerine soğan ekleyip pembeleşene kadar karıştırarak orta ısıda soteleyin. Salçayı katıp bir-iki tur karıştırın. Bulgur, nohut, kurutulmuş biberi katıp 2 dakika daha soteleyin.
Daha sonra suyunu ayarlayın. Tuz ve karabiberini katın. Bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ısıda suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika demlenmeye bırakın. Sürenin sonunda harmanlayıp servis tabaklarına alın. Sıcak olarak servis yapın.
CACIK
MALZEMELER
2 su bardağı yağsız ve kaymaksız yoğurt
10-12 dal nane
2 adet büyük boy salatalık
2-3 diş sarımsak
Yeteri kadar su
8 adet buz
Tuz
YAPILIŞI
Yoğurdu derin bir kapta iyice çırpın. Kıyılmış nane ve salatalığı ilave edin. Dövülmüş sarımsağı ekleyip, tuzunu da ayarladıktan sonra, istediğiniz kıvama göre suyunu katın. Çırpıcı ile iyice çırptıktan sonra buz ekleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
Bakmadan Geçmeyin

Çölyak ve Glütensiz Yaşam Zirvesi’nin 3’üncüsü Düzenlendi Glütensiz Yaşamın Geleceği İstanbul’da Ele Alındı
Türkiye’nin lider un üreticilerinden Eksun Gıda’nın ana sponsorluğunda ve Çölyak Vakfı iş birliğiyle düzenlenen Çölyak ve Glütensiz Yaşam Zirvesi İstanbul’da gerçekleştirildi. Zirvede, çölyak hastalığı konusunda toplumsal farkındalığa dikkat çekilirken, glütensiz yaşamın önemine vurgu yapıldı. Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Çölyak ve Glütensiz Yaşam Zirvesi’ne, Eksun Gıda Grubu Başkanı ve CEO’su Hasan Abdullah Özkan, Çölyak Vakfı Başkanı Elif Bal Beşikçi’nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Singer, Yeni Ürünü Momento’yu Ece Vahapoğlu ve Tuvana Büyükçınar İle Tanıttı…
Dikiş makinesinin öncü ismi Singer, tasarımı özgürleştiren ve yaratıcılığa ilham veren yeni hobi kesim makinesi Momento’yu, özel bir davetle tanıttı. Tanınan sunucu Ece Vahapoğlu ve ünlü modacı Tuvana Büyükçınar’ın renk kattığı etkinliğe 100’ü aşkın konuk katıldı. Keyifli anlara sahne olan lansmanda, katılımcılar Momento’nun özelliklerini yakından deneyimledi.