Türkiye'de 2023 yılında en çok hangi yemek tarifleri arandı? İşte Türkiye'de 2023 yılına damga vuran yemek tarifleri

Cevizli Güllaç

Ramazan denince akla ilk gelen şeylerden biri de güllacın zarif görüntüsü ve insanın içini ferahlatan kokusudur. Zaman içinde dilden dile aktarılırken güllaç adını alan bu hafif ve lezzetli tatlı, ramazan sofralarının aranılan lezzeti olmuştur. İftar saati gelince oruç tutanlar yemekler kadar güllaç için de sabırsızlanırlar. Her yol popüler olan bu tatlı 2023 yılında da oldukça popüler oldu.

Krem Karamel

Fransız ve İspanya mutfağının gözde lezzetleri arasında yer alan krem karamel tarifi, evde sıklıkla yapılan sütlü tatlılarımızdan krem karamel kıvamı ve karameliyle damaklarda enfes bir tat bırakıyor.

Topik

Topik ya da diğer söylenişiyle topig , vejeteryan köftesi olarak nitelendirilebilir. nohut bazlı bir hamurdan oluşan , genellikle patates veya unla karıştırılan topik, soğan , fındık ve kuş üzümü dolgusunun etrafını saran ve otlar ve baharatlarla tatlandırılmış bir Ermeni yemeğidir. Ayrıca malzemelerinde tahin, topiğe farklı bir tat katar.

Kayseri Yağlaması

Yağlama tarifi Kayseri yöresinin sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Kendisine has olarak hazırlanan yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurt ile bütünlük sağlayan Kayseri yağlaması, tek başına bir öğün olarak kullanılabiliyor. Her iki yemekte de kıyma bulunurken kat kat açılan ve şebit adı verilen bazlamalar yağlamanın lezzetini ayrıştıran en önemli nokta oluyor.

Ev Baklavası

Baklavanın her çeşidini ayrı seviyor, cevizli ya da fıstıklı olsun, ondan asla vazgeçemiyoruz. Baklava denilince başrolü kimseye kaptırmayacak olan tek baklava ise şöyle şerbeti tam kıvamında incecik açılmış, bol cevizli kıyır kıyır bir ev baklavasıdır. 2023 yılında da bu lezzetten vazgeçmeyerek sıklıkla aranılan tariflere eklemişiz.