Zeytinyağlı Baharatlı Nohut

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Nohudu bir gece suda bekletin. Bol suda nohut yumuşayana kadar haşlayıp, süzün ve sıcak tutun. Zeytinyağını tavada kızdırın. Kıyılmış soğanı ilave edip, pembeleşene kadar kavurun.
  • 2
    Tarçın, karanfil ve sarımsağı ekleyip, karıştırın. Zencefil, biber ve kişnişi ilave edin. Kısık ateşte, 1-2 dakika daha kavurun. Ocağın altını açıp, domates ve salçayı ekleyin. Suyunu çekene dek pişmeye bırakın.
  • 3
    Nohudu ilave edip, karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Nohudun üzerini geçecek kadar sebze suyu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Ocağın altını kısıp, 10 dakika daha pişirin.
  • 4
    Karışık baharatı hazırlamak için kişniş, kimyon, karabiber, muskat ve tarçını havanda dövüp toz haline getirin. Pişen nohuda baharat karışımını ekleyin ve karıştırın. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Üzerine kıyılmış kişniş ve maydanoz serperek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.