Patates Mücveri

Patates Mücveri

Et yemeklerinin yanında veya çay saatlerinde ikram edilebilecek kolay ve lezzetli patates mücver tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patatesleri yıkayıp soyun ve su dolu bir kaba koyup 5 dakika bekletin. Soğanı soyup rendeleyin ve suyunu iyice sıkın. Derin bir kasede yumurtayı çırpıp, rendelenmiş patates, soğan, un, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  • 2
    Derin bir tavayı iyice kızdırıp zeytinyağını tavaya alın. Mücverden yemek kaşığı yardımıyla alıp tavaya dökün ve önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...