Kuru Patlıcan Dolması

Güneşte kurutulmuş patlıcanların içi nefis harçla doldurularak hazırlanan kuru patlıcan dolması, geleneksel Adana mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patlıcanları kaynar suda 4 dakika haşlayıp kenara alın.

  • 2

    İç harcı için tüm malzemeyi karıştırın. Haşlanıp kenara alınan patlıcanları ağız kısmında 1 parmak boşluk kalacak şekilde harçla doldurun. Geniş bir tencereye dizin.

  • 3

    Sos için tüm sos malzemesini çırpıp dolmaların kenarlarından tencereye ilave edin. Bir adet tatlı tabağını ters çevirip patlıcanların üzerine oturtun.

  • 4

    Tencerenin kapağını kapatıp, kaynayana kadar harlı ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.