Kabak ve domateslerin üzerinden kapak kesin. Daha sonra kullanmak üzere kenara alın. Biberlerin üzerlerinden de kapak kesip kenara alın. Tohumlarını çıkarın. Başparmağınızı ıslatıp ara sıra tuza batırın ve kabak, domates, biberlerin içlerini hafif tuzlayın.
Taze soğanı kıyıp zeytinyağında soteleyin. Yıkanıp süzülmüş pirinci katıp birkaç çevirin. Kalan yeşillikleri elinizde küçük parçalara ayırıp ilave edin. Tuz ve karabiberi katıp karıştırın ve ocaktan alın.
Kabak, domates ve biberlerin içlerini, üzerlerinden biraz boşluk kalacak şekilde harçla doldurun. Üzerlerine kapaklarını kapatın. Tencereye yan yana yerleştirin.
Pişirmek için sebze suyu ve zeytinyağını karıştırın. Tencerenin kenarından karışımı ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynayana kadar harlı, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte ve pirinç yumuşayana kadar ara sıra kontrol ederek pişirin. Ocaktan alın. 10 dakika dinlendirin. Ilık olarak servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.