Ekmek Suflesi

Ekmek Suflesi, ekmeğin bir sufleye dönüştüğü yaratıcı bir tariftir. Genellikle ekmek dilimleri süt, yumurta, peynir ve baharatlarla karıştırılır ve fırında pişirilir. Sonuç, dışı hafif kızarmış ve içi yumuşacık bir sufle olur.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ekmeklerin üzerine tereyağı sürüp küçük kareler halinde kesin. Sufle kabına ekmekleri yayın. Bu malzemelerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin tamamını ve dil peynirinin de yarısını serpin. Yumurtaları, sütü, tuzu ve baharatları bir kaba alın.
-
2
İyice çırptıktan sonra sufle kabına dökün. Üzerine kalan kaşar ve dil peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz bekletmeden servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL