İskoç Yumurtası

İskoç Yumurtası

Dana sosis kullanarak yapabileceğiniz yaratıcı bir yumurta tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurtaları 5-6 dakika haşlayın. Pişmelerini durdurmak için akan suyun altında birkaç dakika bekletin. Dikkatli bir şekilde kabuklarını soyun.
  • 2
    Dana sosisleri robottan geçirin. İçine ince kıyılmış maydanoz, hardal ve baharatları ekleyip, homojen bir karışım elde edin. Sosisli karışımı 4 eşit parçaya bölün.
  • 3
    Her parçayı elinizle açarak ortalarına 1'er adet haşlanmış yumurta koyun ve dikkatli bir şekilde kapatın. Sosisli karışımla kapladığınız yumurtaları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en sonda robottan çekilmiş ekmek içine bulayın.
  • 4
    Kızgın yağda renkleri altın sarısı olana dek 6-7 dakika kızartıp sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...