Matcha Mochi

Matcha Mochi

Matcha tozunun eşsiz aromasıyla hazırlanan matcha mochi, yumuşacık dokusu ve hafif tatlı lezzetiyle Japon mutfağının en sevilen tatlılarından biri.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yapışkan pirinç ununu, şekeri ve matcha tozunu bir kaba alın. Suyu azar azar ekleyerek yapışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • 2
    Karışımı buharda 15 dakika pişirin. Ara sıra karıştırarak eşit pişmesini sağlayın. Buhardan aldıktan sonra soğumaya bırakın.
  • 3
    Hamuru nişasta serpilmiş tezgaha alın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın.
  • 4
    Ortasına tatlı kırmızı fasulye ezmesi koyun. Kenarlarını birleştirip yuvarlayın. Topların dışını mısır nişastası ile kaplayın. Servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...