Matcha Mochi

Matcha tozunun eşsiz aromasıyla hazırlanan matcha mochi, yumuşacık dokusu ve hafif tatlı lezzetiyle Japon mutfağının en sevilen tatlılarından biri.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yapışkan pirinç ununu, şekeri ve matcha tozunu bir kaba alın. Suyu azar azar ekleyerek yapışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
-
2
Karışımı buharda 15 dakika pişirin. Ara sıra karıştırarak eşit pişmesini sağlayın. Buhardan aldıktan sonra soğumaya bırakın.
-
3
Hamuru nişasta serpilmiş tezgaha alın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın.
-
4
Ortasına tatlı kırmızı fasulye ezmesi koyun. Kenarlarını birleştirip yuvarlayın. Topların dışını mısır nişastası ile kaplayın. Servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL