Matcha Mochi
 
                                                Matcha tozunun eşsiz aromasıyla hazırlanan matcha mochi, yumuşacık dokusu ve hafif tatlı lezzetiyle Japon mutfağının en sevilen tatlılarından biri.
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Yapışkan pirinç ununu, şekeri ve matcha tozunu bir kaba alın. Suyu azar azar ekleyerek yapışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
- 
                    2
                    Karışımı buharda 15 dakika pişirin. Ara sıra karıştırarak eşit pişmesini sağlayın. Buhardan aldıktan sonra soğumaya bırakın.
- 
                    3
                    Hamuru nişasta serpilmiş tezgaha alın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın.
- 
                    4
                    Ortasına tatlı kırmızı fasulye ezmesi koyun. Kenarlarını birleştirip yuvarlayın. Topların dışını mısır nişastası ile kaplayın. Servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL
                
            
            
         
                             
                                     
                                    