Sakura Mochi

Kiraz çiçeği yaprağına sarılı pirinç keki Sakura Mochi, Japon mutfağının bahar aylarında hazırlanan en zarif tatlılarından biri.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir kaseye pirinç ununu ve şekeri alın. Üzerine suyu ilave edin. Karışım tamamen pürüzsüz olana kadar çırpın.
-
2
Dilerseniz birkaç damla pembe gıda boyası ekleyin.
-
3
Karışımı ısıya dayanıklı bir kaba dökün. Buhar tenceresine yerleştirin. 15 dakika pişirin.
-
4
Hamur piştiğinde yapışkan ve elastik bir kıvam almalıdır. Pişmiş hamuru bir spatula ile karıştırın. Elinizi hafifçe ıslatın. Pürüzsüz ve esnek bir kıvama
gelene kadar yoğurun. -
5
Hamuru üç eşit parçaya bölün. Her parçayı elinizle yuvarlayarak yassı hale getirin. Ortasına fasulye ezmesinden koyun. Kenarlarını kapatıp düzgün bir top şekli verin.
-
6
Yumuşayan sakura yaprağını mochi'nin etrafına sarın. Yaprağın açık kısmını alta getirin ki düzgün dursun.
-
7
Mochi'leri oda sıcaklığında veya hafif soğutarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL