Sürpriz Poğaça Tarifi

Çat kapı misafirlerinize hazırlayacağınız sürpriz poğaça tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için yumuşak margarin, yumurta, kabartma tozu, tuz, sirke ve aldığı kadar unu yoğurun. Bu arada küçük bir tavada 2 çay fincanı unu, 1 çorba kaşığı tereyağında hafifçe kavurun. Tuzunu ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın. Üzerine hazırladığınız unlu içten koyun. Hamuru kapatıp, dilediğiniz şekli verin. Hazırladığınız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.Susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...