Sürpriz Poğaça Tarifi
Çat kapı misafirlerinize hazırlayacağınız sürpriz poğaça tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için yumuşak margarin, yumurta, kabartma tozu, tuz, sirke ve aldığı kadar unu yoğurun. Bu arada küçük bir tavada 2 çay fincanı unu, 1 çorba kaşığı tereyağında hafifçe kavurun. Tuzunu ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın. Üzerine hazırladığınız unlu içten koyun. Hamuru kapatıp, dilediğiniz şekli verin. Hazırladığınız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.Susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL