Sürpriz Poğaça Tarifi

Çat kapı misafirlerinize hazırlayacağınız sürpriz poğaça tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için yumuşak margarin, yumurta, kabartma tozu, tuz, sirke ve aldığı kadar unu yoğurun. Bu arada küçük bir tavada 2 çay fincanı unu, 1 çorba kaşığı tereyağında hafifçe kavurun. Tuzunu ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın. Üzerine hazırladığınız unlu içten koyun. Hamuru kapatıp, dilediğiniz şekli verin. Hazırladığınız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.Susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...