Sac Yufkası

Sac Yufkası, Türk mutfağının geleneksel ve lezzetli hamur işlerinden biridir. Adını, pişirilirken kullanılan sacdan alır. Sac, ateş üzerinde düz bir metal plakadır ve bu plakada yufkalar pişirilir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu yoğurma kabına alın. Üzerine tozşeker ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyip sert bir hamur hazırlayın. Hamuru 10 bezeye ayırın ve un serperek ince olacak şekilde açın. Daha sona sacda ya da tavada önlü arkalı pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL