Hamuru için:
1 paket (10 gramlık) kuru maya
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzeme için:
6 adet patates
2 adet soğan
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Hamurun aralarını yağlamak için:
1 su bardağı ayçiçek yağı
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Öncelikle hamur için yoğurma kabına 2 su bardağı un koyup, ortasını havuz şeklinde açın. Maya, yoğurt, ayçiçek yağı, süt, toz şeker ve tuzu ilave edin. Yoğurmaya başlayın ve yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyin. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edince üzerini nemli bir bezle örtüp, oda sıcaklığında 45 dakika mayalanmaya bırakın.
İç malzeme için patatesleri haşlayın ve kabuğunu soyun. Bir çatal yardımıyla ezin ve bir kenara alın. Yemeklik doğranmış soğan ve ayçiçek yağı bir tencereye koyup, 1 dakika kavurun. Patates, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, karıştırın. En son kıyılmış maydanozu ilave edip, tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Mayalanan hamurdan 8 adet beze yapın ve her bir bezeyi orta büyüklükte bir fırın tepsisi genişliğinde açın. Tepsiyi yağlayın ve 1 adet yufkayı serip, üzerini tekrar yağlayın.
İkinci yufkayı serin ve yağlayın. Üst üste 4 yufka olduğunda (her birinin arası yağlanacak) iç harcı yayın. Kalan 4 adet yufkayı da aynı şekilde aralarını yağlayarak üst üste koyun. En üste serdiğiniz yufkayı da yağlayın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Böreği fırından aldıktan sonra sıcakken üzerine tereyağı sürün. Dilimleyerek, sıcak olarak servis yapın.