Kezala Tarifi

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağı, zeytinyağı, elenmiş un, su, karbonat ve tuzu karıştırıp iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru eşit iki parçaya ayırın. Birinci parçayı yağlanmış orta büyüklükteki bir tart kalıbına elinizle düzelterek, kalıbın kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın.
-
2
Diğer tarafta içi için, kabukları soyulmuş kabakları suda 10 dakika haşlayın ve süzün. Çatalla ezerek fazla suyunu çıkarın. İçine beyaz peynir, yumurta ve dereotu ilave edip karıştırın. Bu karışımı hamurun üzerine yayın.
-
3
Diğer hamuru harcın üzerini kapatacak şekilde örtün. Çırpılmış yumurtayı hamurun üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL