Hünkar Beğendili Börek
![Hünkar Beğendili Börek](https://ia.tmgrup.com.tr/84054e/483/272/0/319/768/753?u=https://i.tmgrup.com.tr/sfr/2024/08/15/hunkar-begendili-borek-1723711601152.jpg)
Yemeği var böreği neden olmasın diyenlere Hünkar beğendili börek tarifi... Sofralarınızı süsleyeceğiniz hünkar beğendili börek nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve küçük doğrayın. Kararmaması için üzerlerine limonsuyu gezdirin.Tereyağı ve zeytinyağını sos tenceresine alıp, kızdırın. Üzerine unu ekleyip karıştırın.Yavaş yavaş süt ve krema ilave edip kaynamaya bırakın.
-
2
Kaynamaya başlayınca peynir, tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Patlıcanı ilave edip karıştırın. Soğuyunca cevizi katıp karıştırın. Sos için yoğurt, zeytinyağı ve yumurtayı çırpın.
-
3
Yufkaları porsiyonluk kek kalıplarından iki kat büyük olacak şekilde yuvarlak kesin. 3 kat yufkayı, aralarına yoğurtlu sostan sürerek, kenarlarından sarkacak şekilde kalıba yerleştirin.
-
4
Üzerine patlıcanlı harçtan koyup, yufkanın sarkan kısımlarını harcın üzerine kapatın. Fırın tepsisine ters çevirip çıkarın. Kalan yufkaları ve harcı da aynı şekilde hazırlayın.
-
5
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ay çekirdeği serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler