Çin Böreği

Çayınızın yanına çok yakışacak bir börek tarifi: Çin Böreği sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patates, soğan, sarımsak ve havucun kabuklarını temizleyip dörde bölün. Üzerine biberleri, tuzu, toz şekeri, soya sosunu ve susam yağını ekleyin. Sebzeler çok ince olmayacak şekilde blender'den geçirin. Tavaya alıp, kıyma ve tereyağı ekleyerek pişirin.
-
2
Her bir yufkayı 6 üçgen parçaya kesip, toplamda 24 adet üçgen elde edin. Her birinin geniş tarafına soğuyan harçtan yerleştirip, sigara böreği gibi sarın.
-
3
Ekmek dilimlerini 170 derece fırında kızartıp, blender'den geçirin. Börekleri önce çırpılmış yumurta sarısına sonra ekmek kırıntısına bulayıp, kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL