Ispanaklı Peynirli Gül Böreği

Ispanaklı Peynirli Gül Böreği

Misafirleriniz için kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzeti ile tadının damaklarınızda kalacağı Ispanaklı Peynirli Gül Böreği tarifi Sofra'da.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ispanağı ve soğanı incecik kıyın. Zeytinyağında önce soğanı pembeleştirin. Ardından ıspanağı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve pul biber katın. Ilınan ıspanaklı harcı, ezilmiş beyaz peynirle karıştırın. Pul biber ve karabiber ekleyin.

  • 2

    Yufkaların ikisini üst üste koyup, dört adet geniş üçgen kesin. Süt ve ayçiçek yağı karıştırıp, yufkaların arasına sürün. Peynirli harcı yufkaların geniş kenarına paylaştırın. Önce rulo, sonra gül biçiminde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...