Havuçlu ve Peynirli Rulo Börek

Havuçlu ve Peynirli Rulo Börek

Besin değeri yüksek börek tariflerinden Havuçlu ve Peynirli Rulo Börek tarifi hem sağlıklı hem lezzetli. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yağı eritin. Yumurta ve sütü derin bir kapta çırpın. Eritilmiş yağın içine ekleyin. Böreğin iç malzemesi için ezilmiş peynir, rendelenmiş havuç, kıyılmış maydanoz, çörekotu ve pul biberi karıştırın.

  • 2

    Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın ve üzerine yağlı karışımdan sürün. İkinci yufkayı üzerine serin ve tekrar karışım ile yağlayın. Üçüncü yufkayı serin ve kalan karışımı sürün. İç harcı yufkanın her tarafını kaplayacak şekilde yayın. İki ucundan kıvırarak rulo şeklinde sarın.

  • 3

    Tepsiyi yağlayın. Rulodan 1 parmak kalınlığında dilimler kesin ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...