Mekitsa

Mekitsa

Mekitsa, Bulgar mutfağından sofralarımıza uzanan yumuşacık ve kabarık bir kızartma hamuru. Kahvaltılara ve çay saatlerine sıcacık, nefis bir dokunuş!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Büyük bir karıştırma kabında unu, tuzu, şekeri ve kabartma tozunu karıştırın.

  • 2

    Yoğurdu ve sütü ekleyerek yavaşça karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hamur biraz yapışkan olabilir, bu yüzden gerektiğinde biraz daha un ekleyebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...