Çıtır Yufka Üzeri Baget

İçi yumuşacık ve sulu bagetler, çıtır çıtır yufka katmanları üzerinde... Her lokmada farklı bir doku ve lezzet deneyimi sunan bu tarif, hem doyurucu hem de çok keyifli.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bagetleri bir fırın kabına yerleştirin. Kaplama sosu için yoğurt, yumurta beyazı, zeytinyağı, salça, tuz ve karabiberi çırpın. Bu karışımı bagetlerin üzerine sürün. Üzerlerine susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.

  • 2

    Çıtır yufka için yufkaları parçalayarak bir fırın tepsisine serin. Yoğurt suyu ile zeytinyağını karıştırıp yufkaların üzerine gezdirin. Bagetleri fırından çıkmaya yakın yufka tepsisini de fırına yerleştirin. Yufkalar kızarıp çıtırlaştığında her ikisini aynı anda çıkarın.

  • 3
    Servis tabağına çıtır yufkaları yayarak zemin oluşturun. Üzerlerine bagetleri yerleştirin. Domates dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.