İçi yumuşacık ve sulu bagetler, çıtır çıtır yufka katmanları üzerinde... Her lokmada farklı bir doku ve lezzet deneyimi sunan bu tarif, hem doyurucu hem de çok keyifli.
Malzemeler
5 adet haşlanmış tavuk baget
1 yemek kaşığı susam
Kaplama sosu için
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta beyazı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
Birer tutam tuz ve karabiber
Çıtır yufka için
2 adet yufka
3 yemek kaşığı yoğurt suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Servis için: Domates dilimleri ve maydanoz yaprakları
Bagetleri bir fırın kabına yerleştirin. Kaplama sosu için yoğurt, yumurta beyazı, zeytinyağı, salça, tuz ve karabiberi çırpın. Bu karışımı bagetlerin üzerine sürün. Üzerlerine susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.
Çıtır yufka için yufkaları parçalayarak bir fırın tepsisine serin. Yoğurt suyu ile zeytinyağını karıştırıp yufkaların üzerine gezdirin. Bagetleri fırından çıkmaya yakın yufka tepsisini de fırına yerleştirin. Yufkalar kızarıp çıtırlaştığında her ikisini aynı anda çıkarın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.