Tahinli Tatlı Börek

Tahinli Tatlı Börek

İncecik hamurun arasında yoğun tahin lezzetiyle buluşan tahinli tatlı börek, damakta iz bırakan bir lezzet şölenidir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Balkabağının üzerine toz şeker ekleyip kenara alın. Yufkalardan birini düz bir zemine serip ikiye katlayın. Üzerine parçalar halinde 1'er yemek kaşığı tereyağı ve kaymak koyun.
  • 2
    Toz şekerli balkabağı, ceviz ve kuru üzüm serpin. 3 yemek kaşığı tahin gezdirin. Yufkanın yuvarlak tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. Daha sonra kendi etrafında döndürerek gül şekline getirin.
  • 3
    Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yumurta sarısı ve ayçiçek yağı çırpıp, böreklerin üzerine sürün. Susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri iyice kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...